Akaun Emas

Apakah Akaun Emas?

Akaun emas atau akaun pelaburan emas adalah satu kaedah yang mudah untuk memulakan simpanan emas mengikut harga emas semasa. Ia juga merupakan salah satu kemudahan bagi penyimpan emas untuk menabung emas. Akaun emas juga merupakan alternatif bagi penyimpan emas tanpa memegang emas dan selamat daripada risiko kecurian.

Kenapa perlu buka Akaun Emas?

 • Beli emas secara atas talian

  Emas boleh dibeli secara online pada bila-bila masa dan dimana-mana sahaja, semua dihujung jari. Mula menyimpan serendah RM100

 • Pengeluaran emas pada bila-bila masa

  Pengeluaran emas dalam akaun boleh dilakukan pada bila-bila masa untuk disimpan sendiri dengan mudah

 • Akaun emas tanpa had masa dan jumlah

  Penyimpanan emas dalam akaun tiada tarikh luput atau had masa dan tiada had jumlah simpanan emas.

 • Penyimpanan emas selamat di mana sahaja

  Bagi pelabur emas yang takut menyimpan emas sendiri di rumah, peminat emas modal rendah atau pelabur emas yang berada jauh dari cawangan atau luar negara berpeluang melabur atau menyimpan emas dengan selamat dalam akaun emas.

 • Penyediaan arahan bulanan bank

  Penyimpanan emas tetap bulanan boleh dilakukan dengan Arahan tetap bulanan (monthly standing instruction) bagi mengumpul pengumpulan emas yang tetap seperti RM200 sebulan dan sebagainya.

 • Jual Emas Online

  Jual semula emas secara online ke Public Gold dan dapatkan tunai terus ke akaun anda

Pendaftaran Akaun Dewasa
Akaun emas boleh didaftar oleh semua orang dewasa berumur lebih dari 18 tahun yang mempunyai kad pengenalan atau passport.
Daftar Sekarang
Pendaftaran Akaun Junior
Junior Akaun boleh dibuka seawal kelahiran selepas Mykid dikeluarkan dan perlu berdaftar bersama ibu-bapa atau penjaga. Setelah anak mencapai usia 18 tahun, akaun tersebut boleh dipindahkan ke nama mereka.
Daftar Sekarang